• Upptäck exotiska länder
  • Lär känna nya kulturer
  • Gör en insats och väx som människa
  • 2-12 veckor

Volontärarbete

Vill du åka på en resa där du får upptäcka nya kulturer samtidigt som du kan hjälpa till och göra skillnad? Lockas du av exotiska länder snarare än klassiska turistorter? D?är våra volontärresor något för dig. Upptäck ett land i Afrika, Asien eller Latinamerika samtidigt som du arbetar och växer som människa.

Dina kunskaper och erfarenheter uppskattas och behövs. Att hjälpa gatubarn till en bättre framtid, undervisa engelska i en byskola eller att hjälpa till med skötseln av ett naturreservat är inte bara en möjlighet att lära känna en annan kultur, ett annat språk och att få vänner för livet. Du bjuder också på dig själv - dina erfarenheter och din omtanke. Räkna med att du vidgar dina vyer och vinner självkänsla efter en volontärvistelse. Du kommer att komma hem med många otroliga upplevelser i bagaget.

Hur fungerar det?

Våra volontärresor är 1-24 veckor långa. Du betalar en programavgift för mat, logi, volontärplats och för ett professionellt nätverk i landet du åker till. Den lokala organisationen brukar alltid erbjuda workshops eller utflykter som du förstås är välkommen att delta i. Genom vår sakkunskap hälper vi dig att göra din tid som volontär så säker och givande som möjligt. Vår avsikt är att möjliggöra denna upplevelse utan att du ska betala en förmögenhet. Det här är både en resa och ett volontärjobb: det finns alltid tid för egna aktiviteter och resor under dina lediga dagar och ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Varför volontärarbeta med Blueberry?

Det står alla fritt att köpa en biljett till t.ex. Indien och själv leta upp en skola för att fråga om de har behov av volontärer. Det skulle kunna bli kanon, men det kan också bli helt fel. En volontärresa är en stor sak och det finns många aspekter att väga in. Du vill vara säker på att projektet som du deltar i är välskött, att du blir väl omhändertagen, att det finns ett skyddsnät om något skulle gå fel, och att du har någonstans att vända dig med alla dina frågor.

Välj var du vill volontärarbeta

I tabellen nedan finner du en översikt över de länder vi erbjuder volontärarbete i samt de projekt som finns där.

Land Projekt
Costa Rica Regnskogsexpedition eller undervisa barn i Costa Rica
Ecuador Äventyrsresa med volontärarbete på Galapagosöarna
Namibia Undervisa eller arbeta med apor och delfiner
Sydafrika Engelskaundervisning, barnomsorg eller djurexpedition
Tanzania Äventyrsresa med volontärarbete med barn
Indien Jobba som lärare för barn
Nepal Jobba på barnhem i Nepal
Thailand Jobba som lärare för barn
Kina Kombinera språkstudier med att undervisa barn till gästarbetare
Fiji Åk på dyk- och forskningsexpedition till underbara Fiji

Till sidans topp

  • Upptäck exotiska länder
  • Lär känna nya kulturer
  • Gör en insats och väx som människa
  • 2-12 veckor

Anna och Sofie berättar om livet i Sydafrika

Vi satt båda på våra respektive arbeten och kände att det var dags för en förändring, dags att göra något som kändes mer meningsfullt. Efter lite sökning på Internet hittade vi Blueberry och bokade in ett möte med en representant. Det representanten berättade lät otroligt spännande men ingen av oss kunde nog riktigt tro att vi skulle komma till skott och verkligen åka.

Ett par månader senare landade vi i Kapstaden och blev hämtade av GVI:s underbara chaufför, Patrick, ?Welcome, sisters! Det var början på sex otroliga veckor. Ingen av oss hade vågat ha så höga förväntningar, vare sig på arbetet, boendet eller upplevelsen i sig. Det tog dock inte många dagar förrän vi hade kommit in i arbetet på barnhemmet, börjat lära känna de fantastiska barnen och träffat andra roliga volontärer.

När vi anlände till barnhemmet på morgnarna kom barnen ofta och mötte oss vid grinden, ville bära våra saker och krama oss. ?Our teachers, our teachers! ropade de. Det var en härlig känsla, man kände sig verkligen uppskattad. Själva arbetet gick ut på att undervisa barnen i engelska, vilket är en förutsättning för att de ska klara av skolan och ?med andra ord ?otroligt viktigt!

Barnen var indelade klassvis efter ålder och lektionerna bestod av att vi läste sagor, lekte lekar, målade, bakade, ja allt möjligt. Vi såg också till att de tvättade händerna före varje måltid och att de borstade tänderna, vilket inte alls är så enkelt som det låter! När vi åkte hem på eftermiddagarna var det återigen samling och uppståndelse vid grinden och när vi åkte iväg med bilen sprang barnen ikapp med den innanför staketet och vinkade vilket var otroligt gulligt. Sydafrika är ett fantastiskt land; naturen, människorna och dess skrämmande historia.

/Anna och Sofie