Snabba fakta om språkresor
 • 136 studieorter
 • 15 olika språk
 • CSN för kurser från 3 veckor (13 utanför EU)
 • Internationella skolor med elever från hela världen
 • Lägsta prisgaranti
 • Gratis ficklexikon vid anmälan online

Läs ett språk i landet där det talas

Många väljer att läsa en språkkurs utomlands efter gymnasiet. Njut av Spaniens stränder, Japans kultur eller storstadslivet i Paris. Du kan finansiera din språkkurs med CSN.

Språkskolorna

på våra språkskolor läser du tillsammans med studenter från hela världen. Medelåldern varierar lite från skola till skola men de flesta studenterna brukar vara i åldern 19-25. Skolorna ordnar fester, utflykter, idrottsaktiviteter, guidade rundturer etc. som du kan delta i för att bekanta dig med landet och lära känna andra studenter.

Språkkurserna startar nästan varje måndag. Den första dagen på skolan får du göra ett språktest som ser till att du hamnar på rätt niv? Lärarna har stor erfarenhet av att lära ut språk vilket leder till roliga och effektiva lektioner. Genom att läsa ett språk i landet där det talas kommer du att göra snabba framsteg.

Skräddarsy din egen kurs

Språkskolorna är väldigt flexibla så du har stora möjligheter att hitta en kurs som passar just dig. Skolorna har många olika kurser att välja mellan. Nästan alla erbjuder en normalkurs med 15-20 lektioner om veckan (3-4 lektioner om dagen) och en intensivkurs med 25-30 lektioner i veckan (5-6 lektioner om dagen). En del skolor har också fritidskurser i ämnen som dans, musik, surfing eller matlagning.

Välj sedan när du vill starta samt hur många veckor du vill läsa (från 2 veckor till ett år). Om du finansiera din språkkurs med CSN måste du läsa minst 3 veckor i ett EU-land eller 13 veckor i ett icke EU-land. För europeiska språk får man bara CSN om man läser inom Europa.

Slutligen kan du också boka boende och hämtning på flygplatsen genom skolan. Kontakta oss om du vill ha hjälp med studierådgivning. Du kan också läsa mer om språkresor på Blueberrys hemsida.

15 olika språk på 136 studieorter

Blueberry har språkskolor på 136 studieorter över hela världen. Välj mellan spanska, franska, italienska, engelska, tyska, japanska, kinesiska, koreanska, portugisiska, ryska, polska, arabiska, thailändska och grekiska. Här nedan finner du en presentation av våra olika språk med länkar till vidare läsning.

Japanska

Japan är så mycket mer än sushi, manga och blommande körsbärsträd. Det japanska språket är intimt sammanknippat med den japanska kulturen. Vill du utforska denna kultur och lära dig japanska så bör du definitivt göra det i Japan. Blueberry erbjuder för närvarande kurser i japanska på nio orter: den myllrande storstaden Tokyo, den vackra gamla kejsarstaden Kyoto, ögruppen Okinawa, businesstaden Osaka, studiestaden Sendai, moderna Yokohama, lugna lantliga Gifu, pudersnöns Nagano och Fukuoka - en av Asiens populäraste städer. Att studera i Japan är en svårslagen upplevelse.

Läs mer om att studera japanska i Japan med Blueberry.

Kinesiska

Kina är världens folkrikaste land och mandarinkinesiska är världens i särklass största språk. I takt med att Kina utvecklas och börjar öppnas upp blir landet allt mer attraktivt för utländska företag. Behovet av folk som har bott i Kina och kan prata kinesiska kan därför komma att öka markant framöver. Att studera kinesiska i Kina kan bli en mycket god investering samtidigt som det är ett minne för livet. Vi erbjuder dig kinesiska språkkurser i OS-staden Beijing, i den spektakulära hamnstaden Shanghai och den lite mer okända hamnstaden Guangzhou.

Läs mer om språkresor till Kina med Blueberry

Koreanska

Är du intresserad av att lära dig koreanska? D?kan vi rekommendera dig språkstudier på plats i Korea. Att studera koreanska i Korea är det bästa sättet att lära känna den unika koreanska kulturen. I Sydkorea erbjuder vi språkresor till huvudstaden Seoul och studentstaden Daegu.

Läs mer om språkresor till korea med Blueberry

Engelska

Engelska talas av 1,5 miljarder över nästan hela världen varav knappt 400 miljoner har engelska som modersmål. Om du bara vill lära dig ett främmande språk ordentligt så är det engelska du ska satsa på. Vi erbjuder engelska språkkurser på över 50 olika orter i Storbritannien, Irland, Malta, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Barbados, Kanada och USA. Du kan studera i världsmetropoler som London, Los Angeles och New York, klassiska studentstäder som Boston, Oxford och Cambridge eller njuta av värmen i orter som San Diego, Sydney, Brisbane eller Malta.

Många av våra studenter som läser engelska väljer att ta en Cambridgeexamenskurs. Cambridge-examen är ett internationellt gångbart bevis på att du är bra på engelska som du kan ha nytta av både när du söker jobb och om du söker in på universitet i engelsktalande land. Kursen är studiemedelsberättigad om du läser den på någon av våra skolor i Europa, dvs i England, Skottland, Irland och på Malta.

Läs mer om Blueberrys engelska språkkurser

Spanska

Spanska är ett av världens största språk. Vi erbjuder spanskkurser på 15 orter i Spanien. Välj mellan orter som trendiga världsstaden Barcelona, soliga Alicante, universitetsstaden Salamanca, vackra San Sebastián i norr eller Malaga i syd med en av Europas bästa språkskolor. Studera på förmiddagen och ligg på stranden på eftermiddagen. Du kommer dock att upptäcka att Spanien erbjuder mycket mer än bara soliga stränder.

Vi erbjuder även spanskkurser i Argentina, Bolivia, Chile, Costa Rica, Ecuador, Kuba, Mexico och Peru. Observera dock att du måste läsa i Spanien (på en en kurs som är minst 3 veckor) för att få studiemedel från CSN.

Läs mer om spanska språkresor med Blueberry

Franska

Har du också blivit förälskad i Frankrike? D?har du antagligen också upplevt att det inte är lätt att ta sig fram i detta vackra land om man inte behärskar språket. Det kan vi hjälpa dig med! Välj mellan språkskolor och universitet på sjutton studieorter i Frankrike, Schweiz och Kanada. Bättra på din franska i världsmetropolen Paris, studentstaden Montpellier, alporter som Annecy och Grenoble eller kuststäder som La Rochelle, Nice och Biarritz.

Läs mer om Blueberrys språkkurser i franska

Italienska

Italienska är ett vackert och romantiskt språk, precis som Italien är ett vackert och romantiskt land. För att verkligen lära känna Italien och de temperamentsfulla italienarna så måste du också lära dig språket. Vi har språkrskolor på åtta orter i Italien, däribland den historiska huvudstaden Rom, studentstaden Bologna, den vackra kulturstaden Florens samt kustorter som Salerno och Taormina med häpnadsväckande natur alldeles runt hörnet. på fritiden erbjuder många skolor kurser i italiensk matlagning och italiensk kultur.

Läs mer om att läsa italienska i Italien med Blueberry.

Portugisiska

Portugisiska är världens sjunde största språk. Det är mycket nära besläktat med spanskan. Upplev sol och värme samtidigt som du studerar portugisiska i huvudstaden Lissabon, badorten Faro eller den brasilianska kuststaden Salvador de Bahia.

Läs mer om att studera portugisiska med Blueberry

Tyska

Tyska är ett av Europas största språk. på senare år har allt färre svenskar lärt sig tyska. Det innebär att efterfrågan är större på dig som behärskar språket bra. Vi erbjuder tyskakurser på tio orter i Tyskland, Österrike och Schweiz. Här erbjuds vacker natur samt stora portioner mat och öl. Läs i levande storstäder som Berlin, Hamburg, München och Wien, en studentstad som Heidelberg eller i en mindre ort som vackra Lindau vid Bodensjön.

Läs mer om Blueberrys tyska språkresor

Thailändska

Thailand har blivit ett mycket populärt resmål bland oss svenskar. Kombinera nytta med nöje och njut av Thailands kritvita badstränder, klara vatten och vänliga människor samtidigt som du lär dig ett spännande språk. Ett bra språk för dig som vill arbeta inom turism!

Läs mer om språkstudier i Phuket med Blueberry

Ryska

Åk till Ryssland och upptäck den ryska gästfriheten. Ryssland är ett av världens största länder och kunskaper i ryska kan bli mycket värdefulla i framtiden. Välj mellan vackra St Petersburg och huvudstaden Moskva.

Läs mer om språkstudier i Ryssland med Blueberry

Arabiska

Arabiska är nyckeln till mellanösterns mystik. Studera i civilisationens vagga Egypten. Vi erbjuder kurser i arabiska i Kairo vid Nilens strand.

Läs mer om Blueberrys arabiska språkkurser i Kairo

Till sidans topp

Snabba fakta om språkresor
 • 136 studieorter
 • 15 olika språk
 • CSN för kurser över 3 veckor (13 utanför EU)
 • Internationella skolor med elever från hela världen
 • Lägsta prisgaranti
 • Gratis ficklexikon vid anmälan onlinePatrik berättar om att läsa japanska i Tokyo

Att plugga japanska i japan är bland det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv. Jag pluggade på GEOS Kudan Institute i Tokyo och är väldigt nöjd. Lärarana är helt fenomenala ,väldigt proffesionella och alltid på gott humör. Jag har aldrig stött på några bättre lärarare överhuvudtaget i hela mitt liv. Efter 6 månader har jag från att inte kunna ett enda ord, lärt mig att prata utan några större problem.

Att bo i en så stor stad som Tokyo är en riktigt fräck upplevelse som alla någon gång måste uppleva. Här finns det så mycket att göra under fritiden att det är ibland svårt att välja, något som sällan händer i Sverige.

Utelivet i Tokyo är det verkligen liv i och det finns barer och clubar nästan överallt i innerstaden. I stadsdelen roppongi är det fest varje dag och här kan du hitta folk från hela världen. Antalet clubar i Roppongi går knappt att räkna.

Att plugga i japan för mig har varit bland dem mest lärorika och bästa upplevelserna i mitt liv. Det var en sådan rolig tid, att jag bestämda mig för att åka tillbaka för att plugga igen. Jag kan inget annat än rekommendera alla även med intresse för japan att åka hit! Ni kommer inte att ångra er!

/Patrik Jonsson