Snabba fakta om äventyrsresor
  • Testa dina gränser
  • Var med om ett äventyr och upplev exotiska länder
  • Lär dig mer om landets språk och kultur
  • Se platser du aldrig skulle hitta på egen hand
  • 2-6 månader

Äventyrsspråkresor

Lockas du av äventyr? Bergsvandringar, flodfärder, mountainbike och djungelexpeditioner i exotiska länder? D?är våra äventyrsresor något för dig! Du får vara med om många spännande saker samtidigt som du lär dig mer om ländernas språk och kultur.

Under 1-3 månader gör ni en äventyrlig rundresa i landet. Ni vandrar, rider, cyklar, paddlar och åker flotte i natursköna områden med fantastiskt djurliv. Under resans gång besöker ni många sevärdheter och lär er en hel del om landets kultur och språk. I Sydamerika ges  lektioner i spanska. Resorna i Asien fokuserar mer på kulturen än på språket, men det finns tillfälle till att lära sig grunderna i hindi, thai och kiswahili.

Efter äventyrsperioden har du möjlighet att stanna kvar i landet och volontärarbeta. På en del resor är volontärarbetet frivilligt och på andra ingår det som en del av resan. Vi tror att det är en nyttig erfarenhet som ökar din förståelse för landet och dess kultur. Du kan exempelvis få jobba på ett barnhem, som engelsklärare på en skola eller med olika miljöprojekt i en nationalpark. Under den här tiden ingår ofta också en del språkundervisning och/eller äventyrliga aktiviteter.

Deltagare och resmål

Deltagarna på äventyrsresorna är oftast i åldern 18-25 år (minimiålder 18 år) och kommer framförallt från de nordiska länderna samt Schweiz och England. Vi erbjuder följande äventyrsresor:

Ecuador 2-4 månader

Upplev forsränning, kajakexpedition till droppstensgrottor och åk mountainbike nerför världens högsta vulkan. Djungelexpedition, besök indianer, bada i varma källor och plugga spanska. Du kan också spendera 4 veckor med att arbeta med miljöprojekt på Galapagosöarna.

Läs mer om Blueberrys äventyrsspråkresor till Ecuador

Tanzania 1-3 månader

Studera kiswahili på stranden. Åk på safari och lev med masaierna vid foten av Kilimanjaro. Vandra till Natronsjön titta på flamingos och en vulkan. Snorkla vid korallrev och arbeta på skolor eller barnhem. Denna resa tar dig till skilda delar av Tanzania där du bl.a. får uppleva savannen, Zanzibars palmkantade stränder och det hippa Dar es Salaam, på ett sätt som vanliga turister inte kommer i närheten av.

Läs mer om Blueberrys äventyrsspråkresor till Tanzania

Himalaya, Indien 3 månader

Tre månaders rundresa vid foten av Himalaya och frivilligt arbete i Darjeelingtrakten. Vandra den berömda Singalila-leden, pröva på forsränning, upplev ett av världens underverk, Taj Mahal, se hur gudarna får offergåvor i den heliga staden Haridwar, spana efter bengaliska tigrar på safari, undervisa barn i engelska och mycket mer.

Läs mer om Blueberrys äventyrsresor till Himalaya, Indien<./p>

Till sidans topp

Snabba fakta om äventyrsresor
  • Testa dina gränser
  • Var med om ett äventyr och upplev exotiska länder
  • Lär dig mer om landets språk och kultur
  • Se platser du aldrig skulle hitta på egen hand
  • 2-6 månader